Procuratura Generală investighează creșterea artificială a tarifului la energia electrică

Procuratura Generală anunță reluarea urmării penale într-o cauză pornită în 2015 și clasată în 2016, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială...

Procuratura Generală anunță reluarea urmării penale într-o cauză pornită în 2015 și clasată în 2016, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energie electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporții deosebit de mari, transmite Breaking News.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în urma analizei sesizării Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a pornit alte două cauze penale, în baza indicilor infracțiunilor prevăzute de art. 243 alin.(3) lit. b) și art. 327 alin.(2) lit.b1), c) din Codul penal, fiind constatată funcționarea schemei menționate pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică.

Cauzele penale menționate au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

In this article


Join the Conversation