Procedură simplificată de certificare a originii mărfurilor pentru exportatorii de mărfuri în Norvegia și Elveția

Antreprenorii care vor livra mărfuri în Norvegia și Elveția ar putea fi scutiți de obligativitatea obținerii certificatului de origine forma A, eliberarea căruia costă 6 euro. De această...

Antreprenorii care vor livra mărfuri în Norvegia și Elveția ar putea fi scutiți de obligativitatea obținerii certificatului de origine forma A, eliberarea căruia costă 6 euro. De această facilitate ar urma să beneficieze agenții economici care vor solicita includerea în Sistemul Informațional al Exportatorilor Înregistrați (REX-System). Procedura de înregistrare urmează a fi elaborată, promovată și aprobată cel târziu până în anul 2020. Prevederea a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Executivului, transmite Breaking News.

Prin urmare, odată cu înregistrarea în acest sistem, Exportatorii Înregistrați vor putea să confirme originea mărfurilor doar în baza unei declarații, aplicată pe un document comercial.

În luna ianuarie a acestui an, valoarea mărfurilor exportate de deținătorii statutului de Exportator Aprobat a crescut cu 36%, cifrându-se la peste 690 de milioane de lei.

Actualmente, sunt înregistrați 118 agenți economici autorizați, 26 de Exportatori Aprobați și 78 de antreprenori care au permisiunea vămuirii la domiciliu.

In this article


Join the Conversation