Cooperare dintre IGP și CNPDCP în domeniul protecției datelor cu caracter personal

Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) au semnat, astăzi, 27 februarie, un acord de cooperare în domeniul protecției datelor...

Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) au semnat, astăzi, 27 februarie, un acord de cooperare în domeniul protecției datelor cu caracter personal, transmite Breaking News.

Obiectivele acordului fiind promovarea conceptelor de „viață privată” și „protecția datelor cu caracter personal”, cooperarea în vederea sporirii gradului de percepție de către Poliție a principiilor de protecție a datelor cu caracter personal și de conștiintizare a necesității implimentării acestora și nu în ultimul rând colaborarea între instituții privind procesul de armonizare a legislației naționale, în vederea asigurarii unui nivel adecvat de protecție a acestor date.

În acest context, părțile își propun să realizeze un schimb reciproc de experiență, de documente care nu cad sub incidența unor restricții, date statistice, rezultate ale cercetărilor științifice, broșuri, materiale analitice și conceptuale, acte normative.

Menționăm că amble instituții vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurarii confidențialității, în condițiile legii, a materialelor și nedivulgării informațiilor în care se va conține date cu character personal.

 

In this article


Join the Conversation