Principalele realizări pe piața VMS

Joi, 20 decembrie curent, a avut loc o ședință ordinară a Ministerului Finanțelor, ultima din acest an, cu dealerii primari, reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei și Fondului de...

Joi, 20 decembrie curent, a avut loc o ședință ordinară a Ministerului Finanțelor, ultima din acest an, cu dealerii primari, reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei și Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar în contextul acțiunilor ministerului de consolidare a comunicării cu participanții la piața valorilor mobiliare de stat (VMS), transmite Breaking News.

În cadrul ședinței au fost prezentate principalele realizări pe piața VMS în anul 2018: emisiunea, pentru prima dată, a Obligațiunilor de stat pe termen de 5 ani și efectuarea redeschiderii emisiunilor anterioare; monitorizarea și evaluarea dealerilor primari; lansarea platformei E-Bond pentru tranzacționarea VMS pe piața secundară; ajustarea cadrului normativ aferent plasării și tranzacționării VMS, etc. La fel, a fost examinat și Calendarul licitațiilor de vânzare a VMS în trimestrul I 2019, precum și enunțate prioritățile Ministerului Finanțelor pentru anul 2019 întru dezvoltarea pieței primare și secundare a VMS.

În final de ședință, Ministerul Finanțelor a îndemnat participanții să vină, și pe viitor, cu propuneri și idei noi menite să dezvolte piața VMS, care este un obiectiv specific de gestionare a datoriei de stat pe termen mediu.

In this article


Join the Conversation