Primul în toate: La Orhei au demarat lucrările de infrastructură

Numeroase utilaje au fost mobilizate pe șantierul viitorului drum de acces către orașul Orhei. Este vorba de noul tronson al străzii Ștefan cel Mare, construit la inițiativa primarului...

Numeroase utilaje au fost mobilizate pe șantierul viitorului drum de acces către orașul Orhei. Este vorba de noul tronson al străzii Ștefan cel Mare, construit la inițiativa primarului de onoare al municipiului Ilan Șor.

Tradițional, Orheiul a reluat primul din țară lucrările la proiectele de infrastructură, după perioada de iarnă în care nu s-a putut munci din cauza temperaturii scăzute și precipitațiilor. Acestea au început chiar din data de 4 martie, însă au fost apoi întrerupte din cauza condițiilor meteo. Acum, după ce vremea s-a îmbunătățit, lucrările de prelungire a străzii Ștefan cel Mare sunt iarăși în plină desfășurare.

Primarul municipiului Tatiana Cociu a anunțat că în prezent se desfășoară lucrări de terasament, extrem de importante în implementarea proiectului de infrastructură. La această etapă se muncește la stabilizarea terenului viitorului drum, ceea ce va determina durabilitatea și rezistența lui.

„Lucrările de construcție a noului tronson al străzii Ștefan cel Mare se desfășoară cu respectarea celor mai înalte standarde de calitate și siguranță. Constructorii au profitat de vremea bună și au efectuat lucrări de nivelare și compactare a terenului. Se lucrează cu materiale de construcție pentru stabilizarea terenului”, a menționat Tatiana Cociu.

Porțiunea, care este de facto o prelungire a străzii Ștefan cel Mare din Orhei, va avea o lungime de 1123 de metri, iar lățimea carosabilului va fi de 15 metri, având câte două benzi pe sensul de mers. În proiect este prevăzută și amenajarea trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști. De asemenea, urmează să fie instalat un sistem modern de iluminare stradală.

Noul drum de acces va deveni principala intrare în oraș, dinspre șoseaua de ocolire, scurtând semnificativ itinerarul multor șoferi.

Acest proiect este așteptat cu mare nerăbdare de locuitorii municipiului.

„Înainte, aici era o zonă lăsată în paragină, complet degradată. Acum însă vom avea un drum modern, care va facilita ieșirea din oraș. Mulțumim echipei lui Ilan Șor pentru tot ce face pentru dezvoltarea municipiului”, a spus un locuitor al Orheiului.

„Aici va fi amenajat un nou cartier rezidențial. Orașul nostru se transformă pe zi ce trece, devenind cu adevărat un loc minunat pentru trai, din care nu vrei să pleci. Suntem foarte mulțumiți de toate proiectele de infrastructură implementate de echipa „ȘOR”, și-a împărtășit impresiile o locuitoare.

Odată cu prelungirea străzii Ștefan cel Mare, municipalitatea urmează să rezolve încă o problemă importantă – implementarea unui nou sistem de scurgere a apelor pluviale.

In this article