O persoană reținută pentru cultivarea ilegală a plantelor de canabis în laborator la Chișinău

Oamenii legii au reținut o persoană specializată în cultivarea plantelor de canabis în condiții de laborator pe care le vindea ulterior pe teritoriul municipiului Chișinău. Timp de 2...

Oamenii legii au reținut o persoană specializată în cultivarea plantelor de canabis în condiții de laborator pe care le vindea ulterior pe teritoriul municipiului Chișinău.

Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea unui bărbat de 56 de ani din mun. Chișinău, suspectat că ar face parte dintr-un grup de persoane implicate în traficul ilegal de droguri.

În urma investigațiilor demarate de ofițerii de investigație s-a stabilit că, la sfârșitul anului 2023, acesta ar fi pus la cale o afacere cu cultivarea plantelor de canabis în condiții de laborator. A închiriat un apartament în mun. Chișinău într-un sector, mai departe de locul său de trai, și a improvizat o seră pe care a dotat-o cu utilaje moderne pentru creșterea plantelor de cânepă, apoi în ghiveciuri a plantat semințe speciale de soiuri de cânepă transportate din UE.

În baza probelor acumulate, la 8 aprilie, ofițerii de investigație ai INI, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au efectuat percheziții la domiciliul suspectului precum și în apartamentul închiriat, de unde au ridicat telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, cântare la scara mică și o seră improvizată dotată cu utilaje speciale, în interiorul căreia se aflau plante de canabis în stadiu de vegetație.

Bărbatul este cercetat penal. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani.

sursa

In this article