Primele imagini cu drona turcească doborâtă de un avion american în timpul operațiunilor din Siria

Un avion de vânătoare american a doborât o dronă turcească Anka-S deasupra Siriei, catalogată ca o amenințare la adresa forțelor americane din regiune. Drona bombardase anterior poziții ale...

Un avion de vânătoare american a doborât o dronă turcească Anka-S deasupra Siriei, catalogată ca o amenințare la adresa forțelor americane din regiune. Drona bombardase anterior poziții ale SDF (kurde), iar acest incident reprezintă prima situație în care SUA doboară un avion turcesc.

Drona turcească, tipul Anka-S, a fost interceptată și doborâtă de un avion de luptă F-35A al Forțelor Aeriene americane. Fotografii postate pe rețelele de socializare prezintă drona turcească deteriorată, iar sub aceste imagini se speculează că a fost doborâtă de kurzi sau americani. Totuși, nu există încă confirmări oficiale din partea autorităților turcești, americane sau siriene cu privire la acest incident.

Operațiunea turcă în Siria vizează în prezent organizația teroristă PKK/YPG, susținută de SUA, iar vehiculele aeriene de luptă fără pilot ale Turciei desfășoară operațiuni active împotriva acestei organizații. Speculațiile și informațiile non-confirmate circulă intens pe rețelele de socializare, iar declarații oficiale sunt așteptate pentru a clarifica situația.

User
Scrie 3 titluri
ChatGPT
  1. Incident senzațional în Siria: Un avion de vânătoare american doboară o dronă turcească
  2. Primele imagini cu drona turcească doborâtă de un F-35A american în timpul operațiunilor din Siria
  3. Tensiuni în creștere: SUA doboară un avion turcesc într-un incident fără precedent în conflictul sirian

In this article