Chișinăul se pregătește pentru alegerile locale: Campania electorală demarează cu 15 pretendenți la fotoliul de primar

Campania electorală pentru alegerile locale din Chișinău se anunță a fi una animată, cu deja 15 candidați înregistrați pentru funcția de primar general. Printre aceștia se numără Vasile...

Campania electorală pentru alegerile locale din Chișinău se anunță a fi una animată, cu deja 15 candidați înregistrați pentru funcția de primar general. Printre aceștia se numără Vasile Bolea de la partidul „Renaștere” și Roman Mihăeș de la Partidul Național Liberal, înregistrați astăzi de către Consiliul electoral de circumscripție Chișinău. Alți candidați notabili sunt Vasile Costiuc, Ruslan Codreanu, Constantin Butucel, Ion Ștefăniță, Diana Caraman, Lilian Carp, Anatol Usatîi, Vadim Brînzaniuc, Ion Bulgac, Adrian Albu, Mihail Poleanschi, Victor Chironda și Oleg Burlacu.

Totuși, procesul de înregistrare încă nu s-a încheiat, cu încă șapte dosare aflate în examinare. Acestea au fost depuse de Ion Ceban, Dragoș Galbur, Alla Popova, Anatolie Prohnițchi, Cristina Vulpe, Andrei Donică și Ion Purice.

Alegerile locale din Chișinău vor avea loc pe 5 noiembrie, iar în joc sunt 898 de funcții de primari și 11,058 de consilieri locali. Campania electorală va începe mâine, 6 octombrie, și se va desfășura până pe 3 noiembrie. Rămâne de văzut cine va reuși să cucerească voturile locuitorilor capitalei și să devină noul primar general.

In this article