Primarul general Ion Ceban: “Observăm sporirea cazurilor de gripă și infecțiilor respiratorii”

În perioada 2-8 ianuarie au fost raportate 6432 cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare, cu 1628 cazuri mai puține decât săptămâna trecută (8060 cazuri). Din numărul...

În perioada 2-8 ianuarie au fost raportate 6432 cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare, cu 1628 cazuri mai puține decât săptămâna trecută (8060 cazuri). Din numărul total de gripă, au fost spitalizați 116 bolnavi, iar 51 bolnavi – primesc tratament în condiții de ambulator, sub supravegherea medicilor de familie, după locul de trai.

Potrivit primarului general Ion Ceban, până la data de 3 ianuarie, 99,3% din dozele de vaccin antigripal distribuite au fost administrate. Primarul general Ion Ceban a declarat:

“Observăm sporirea cazurilor de gripă și infecții respiratorii. Este o perioadă complicată, dar instituțiile medicale municipale sunt mobilizate în asigurarea asistenței medicale în volum deplin pentru copii și adulți. Înregistrăm o situație complicată epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii, dar și o adresabilitate sporită la internări în spitale (copii și adulți)”.

Specialiștii recomandă consultarea medicului de familie la apariția simptomelor de viroze sau infecții respiratorii, urmarea tratamentelor prescrise, izolarea la domiciliu sau internarea la decizia medicului. De asemenea, sunt recomandate evitarea aglomerațiilor, igiena mâinilor, respectarea etichetei tusei și strănutului, purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate.

In this article