Primarul General, Ion Ceban a avut o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Ion Perju

Primarul general Ion Ceban, în discuții Ministerul Dezvoltării Regionale și Mediului. Edilul a discutat cu Ion Perju despre subiectele stringente de mediu, care necesită a fi implementate cât...

Primarul general Ion Ceban, în discuții Ministerul Dezvoltării Regionale și Mediului. Edilul a discutat cu Ion Perju despre subiectele stringente de mediu, care necesită a fi implementate cât de curând în municipiu. Multe din problemele pe care le are Chișinăul în acest domeniu sunt de scară națională.

„Și aici mă refer la curățarea integrală a râului Bîc, prelucrarea nămolului de la Stația de epurare prin sistemul de piroliză, lucrările de modernizare a poligonului de la Țînțăreni, despre proiectul deșeurilor menajere solide, sortare, transbordare, conservare, precum și despre platformelor ecologice pentru acumularea gunoiului. În multe aceste domenii avem o colaborare cu colegii de la minister, iar cu ajutorul și prin intermediul Fondului Ecologic Național am reușit să obținem finanțare pentru diverse proiecte vitale pentru locuitori”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că au convenit ca săptămâna viitoare să avem o vizită la Stația de Prelucrare a Levigatului de la Poligonul de deșeuri Țînțăreni.

„Eu cred ca doar cu eforturi comune putem schimba lucrurile”, a declarat acesta.

In this article