Primarul Chișinăului acuză Guvernul de discriminare în finanțarea asistenților personali

Guvernul trebuie să asigure în mod egal finanţarea pentru asistenţii personali din toată ţara. Declaraţia a fost făcută de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative a...

Guvernul trebuie să asigure în mod egal finanţarea pentru asistenţii personali din toată ţara. Declaraţia a fost făcută de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni. Acesta a menţionat că nu există asemenea mecanisme discriminatorii în alte ţări, iar problema asistenţilor personali este creată intenţionat de guvernare.
,,Doar asistenţii personali din Chişinău şi UTA Găgăuzia nu sunt finanţaţi de guvern. Cu ce se deosebesc aceştia de cei de la Briceni, Anenii Noi, Cahul sau alte raioane?

Responsabil de politicile de stat în domeniul asistenţei sociale este Ministerul Muncii și Protecției Sociale, nu Primăria Chişinău”, a spus edilul capitalei.
Şeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, a precizat că toate adresările trebuie făcute, în primul rând, Parlamentului, care a avut înregistrat un proiect de lege pentru rezolvarea problemei, însă s-a eschivat, iar Guvernul chiar a dat un aviz negativ acestui proiect.

In this article