Rusia planifică să deschidă secții de votare în regiunea transnistreană

În cadrul alegerilor prezidențiale, Rusia ar urma să deschidă șase secții de votare pe teritoriul R. Moldova. Potrivit Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, secțiile de votare ar urma...

În cadrul alegerilor prezidențiale, Rusia ar urma să deschidă șase secții de votare pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, secțiile de votare ar urma să activeze în orașele Tighina, Tiraspol, Râbnița și Grigoriopol din regiunea transnistreană.

Astfel, secțiile de votare vor activa pe 17 martie, între orele 08:00 – 20:00, iar pentru a vota, doritorii sunt obligați să prezinte un act de identitate emis de autoritățile ruse. Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în perioada 15-17 martie.

Pe 26 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că Rusia va deschide aproape 300 de secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale din martie, inclusiv în țările pe care autoritățile de la Kremlin le numesc „neprietenoase”, inclusiv R. Moldova.

Pe 8 februarie, autoritățile R. Moldova au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei la Chișinău.

In this article