Primăria Chișinău, premiată pentru promovarea sportului. Ion Ceban: Alocațiile pentru domeniul sportului au fost majorate de șapte ori

Primăria Capitalei a fost premiată cu titlul „Partener de încredere” pentru promovarea şi susţinerea sportului naţional şi a presei sportive, în cadrul Galei Laureaţilor Presei Sportive 2023, eveniment...

Primăria Capitalei a fost premiată cu titlul „Partener de încredere” pentru promovarea şi susţinerea sportului naţional şi a presei sportive, în cadrul Galei Laureaţilor Presei Sportive 2023, eveniment organizat de Asociația Presei Sportive din Moldova.

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că, în ultimii ani, municipalitatea a majorat substanțial alocațiile pentru domeniul sportului, iar pe viitor proiectele vor fi multiplicate.

„În ultimii 4 ani, municipalitatea a majorat alocațiile pentru domeniul sportului de 7 ori. Și aceasta pentru a crea condiții mai bune pentru dezvoltare, pentru susținerea sportivilor acasă și peste hotare, pentru desfășurarea de festivaluri și campionate și pentru a pune în valoare oamenii talentați pe care îi avem aici, acasă”, a declarat Ion Ceban.

Pe parcursul anului 2023, sportivii din municipiul Chișinău au înregistrat rezultate remarcabile la competiții internaționale, la diverse discipline sportive: lupte, caiac-canoe, haltere, judo, dans sportiv etc. Performanțe impresionante au obținut și sportivii paralimpici, la disciplinele: para-judo, para-atletism, para-armwrestling.

De asemenea, municipalitatea își propune să fie organizate campionate internaționale și la Chișinău, pentru a arăta lumii că avem destul potențial și sportivi de valoare.

In this article