Primăria Chișinău consolidează relațiile de colaborare cu partenerii din România și alte state

Primăria Chișinău consolidează relațiile de colaborare cu partenerii din România și alte state. Potrivit primarului general Ion Ceban, în această săptămână, o echipă a primăriei, condusă de viceprimarul...

Primăria Chișinău consolidează relațiile de colaborare cu partenerii din România și alte state. Potrivit primarului general Ion Ceban, în această săptămână, o echipă a primăriei, condusă de viceprimarul Olga Ursu, va merge la București, la un eveniment important Smart Communities – Summit & Expo 2023, acolo unde vor fi abordate noi idei de promovare a soluțiilor Smart City, strategii de dezvoltare a comunităților și idei noi pentru start-upuri.

„Iar viceprimarul, Angela Cutasevici, împreună cu o alți colegi, se va afla la Vaslui pentru a identifica noi proiecte comune în diferite domenii.

Vizitele de lucru pentru consolidarea relațiilor cu partenerii primăriei, se țin lanț în ultimii ani. La începutul lunii martie, vă reamintesc, am organizat o vizită care a avut multe rezultate și aprecieri în Israel, acolo unde am avut întrevederi cu înalți oficiali.Este vorba de președintele Parlamentului, miniștri, primarii orașelor Ierusalim și Tel Aviv, cu lideri religioși, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și cu cei ai societății civile.

Săptămâna trecută, colegii mei, Ilie Ceban și Olga Ursu, au participat la Bruxelles la lucrările primei ședințe a Comitetului de Coordonare a Programului UE „Parteneriate pentru Orașe Durabile”.

Acolo au fost prezentate inițiativele sustenabile de dezvoltare a transportului public din Chișinău în cadrul proiectului Move it Like Lublin, realizat în parteneriat cu orașul Lublin din Polonia.

Iar viceprimarul Irina Gutnic, a fost la Riga, Letonia, în cadrul unei vizite de studiu privind preluarea bunelor practici în domeniul descentralizării, reformei administrative și a utilizării fondurilor UE de autoritățile locale”, a declarat edilul.

Ceban spune că tot săptămâna trecută, viceprimarul Angela Cutasevici, a participat la Iași, pentru un schimb de experiență între Direcția generală asistență socială și protecția copilului din Iași și Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului din Chișinău.

De asemenea, bazele unor alte proiecte comune au fost puse și în cadrul unei deplasări a pretorului sectorului Botanica la Buzău.

„Ne bucurăm că avem o deschidere din partea prietenilor noștri, care sunt gata să ne ajute să multiplicăm proiecte dintr-un șir de domenii, inclusiv infrastructură, educație și management”, a conchis Ceban.

In this article