Primăria Chișinău ajută cetățenii să facă față vremii caniculare

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, și astăzi, serviciile municipale sunt alături de cetățeni, ajutându-i pe aceștia, în intervalul 11:00 – 18:00, să facă față vremii...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, și astăzi, serviciile municipale sunt alături de cetățeni, ajutându-i pe aceștia, în intervalul 11:00 – 18:00, să facă față vremii caniculare, prin oferirea apei și a ajutorului, în caz de necesitate.

Cele zece puncte de prim ajutor sunt amplasate în zonele aglomerate din oraș, și anume:
-Sectorul Rîșcani: Parcul Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin, și CC „Soiuz”;
-Sectorul Centru: CC „Gemeni” și CC „UNIC”;
-Sectorul Buiucani: str. I. Creangă și str. Calea Ieșilor;
-Sectorul Botanica: McDonald’s și Centrul de Tineret;
-Sectorul Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân Nr. 2 și Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru.

„În perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor asigură supravegherea calităților produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe, starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate, instruirea personalului din sfera de deservire a populației privind activitatea pe vreme de caniculă”, mai spune Ion Ceban.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de vreme caniculară, valabil în perioada 28 iunie-4 iulie. În perioada indicată, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va depăși +33 de grade Celsius. Totodată, pentru perioada 2-3 iulie, sinopticienii au emis și o avertizare de instabilitate atmosferică.

In this article