Prima victorie a Partidului ȘOR la parlamentare: a fost înregistrat în campania electorală

Comisia Electorală Centrală a înregistrat miercuri, 9 ianuarie, lista de candidați ai Partidului Politic ȘOR pentru circumscripția națională, simbolul formațiunii și reprezentații săi la CEC. Decizia a fost...

Comisia Electorală Centrală a înregistrat miercuri, 9 ianuarie, lista de candidați ai Partidului Politic ȘOR pentru circumscripția națională, simbolul formațiunii și reprezentații săi la CEC. Decizia a fost luată în momentul în care în fața CEC protestau mii de simpatizanți și susținători ai Partidului ȘOR, transmite Breaking News.

Comisia Electorală Centrală a decis fără prea multe discuții înregistrarea listei Partidului ȘOR, singurul membru care s-a abținut a fost Vadim Filipov, reprezentantul Partidului Socialiștilor în CEC.

În timpul dezbaterilor, secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae a precizat că toate actele prezentate de formațiune au fost valabile și la ședința precedentă, doar că atunci unii membri au avut altă opinie.

Decizia de înregistrare a Partidului ȘOR în calitate de concurent electoral a fost luată în contextul în care în fața instituției s-au adunat câteva mii de persoane pentru a-și exprima în mod pașnic sprijinul pentru această formațiune și a cere înregistrarea sa. Oamenii au scandat „Victorie!”, iar liderii Partidului ȘOR au amintit că nu este pentru prima dată când organele electorale din Republica Moldova și justiția pun piedici în fața candidaților săi. Cazuri ieșite din comun sunt excluderea nemotivată din cursa electorală a candidatei Partidului la alegerile prezidențiale din 2016 – Inna Popenco și a candidatei la alegerile din Chișinău – Reghina Apostolova.

Manifestanții și liderii Partidului ȘOR au comentat decizia de înregistrare a formațiunii drept o primă victorie în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Partidul Politic ȘOR intră în campania electorală cu o listă de profesioniști în diferite domenii și cu un program bine chibzuit, care propune schimbări radicale ale calității vieții oamenilor și avânt economic. Formațiunea propune mai multe angajamente sociale față de cetățeni, în special persoanele social-vulnerabile, iar în economie se pronunță pentru o implicare mai mare a statului, inclusiv prin instituirea monopolului la comercializarea anumitor produse, restabilirea colhozurilor și crearea de fabrici și întreprinderi de stat.

In this article


Join the Conversation