Pretorii din Capitală, cu noi abilități în accesarea fondurilor europene

Pretorii din municipiul Chișinău au absolvit, în această săptămână, cursul de accesare a fondurilor europene nerambursabile, ce s-a desfășurat, în perioada iulie-noiembrie, în cadrul Proiectului ”Specializarea partenerilor din...

Pretorii din municipiul Chișinău au absolvit, în această săptămână, cursul de accesare a fondurilor europene nerambursabile, ce s-a desfășurat, în perioada iulie-noiembrie, în cadrul Proiectului ”Specializarea partenerilor din Republica Moldova în managementul proiectelor”, în judeţul Suceava, România.

”Obiectivul general al acţiunii a vizat creşterea capacităţii de accesare a fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru 30 de persoane din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova, partenere cu judeţul Suceava, printre care oraşul Cricova şi municipiul Chişinău”, a scris primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

În cadrul proiectului, beneficiarii au participat la diverse traininguri şi au efectuat vizite în judeţul Suceava, în localităţile Siret, Dărmăneşti, Gura Humorului, Putna, Bălăceana, Fălticeni, Salcea, unde au fost implementate proiecte cu finanţare nerambursabilă de la UE sau de la Guvernul României.

Delegaţia de la Chişinău a avut mai multe întrevederi cu autorităţile locale din judeţul Suceava şi au purtat discuţii cu persoanele implicate în derularea proiectelor implementate cu sprijinul Uniunii Europene.

In this article