Modificări în legislație: Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital a fost...

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital a fost modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima și a doua lectură de către Parlamentul Republicii Moldova.

Modificările propuse se referă la racordarea prevederilor Convenției la standardele minime BEPS (erodarea bazei impozitate și transferul profiturilor) pentru facilitarea schimbului de informații și acordarea asistenței în colectarea impozitelor, transmite Știri.md. 

Scopul proiectului de lege este prevenirea utilizării în mod abuziv a tratatelor de evitare a dublei impuneri.

Convenția dintre Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital a fost ratificată de țara noastră în 2001. Aceasta are drept obiectiv asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări.

De menționat că, până în prezent, Republica Moldova a încheiat convenții pentru evitarea dublei impuneri cu 50 de state partenere.

sursa

In this article