Președinția va plăti MAI MULT pentru benzină: Au tergiversat licitația, iar între timp prețurile au crescut

Aparatul Președintelui Maia Sandu va plăti mai mulți bani pentru combustibil, după ce a tergiversat procedura de achiziție. Mai exact, până responsabilii s-au gândit, prețul la carburanți a...

Aparatul Președintelui Maia Sandu va plăti mai mulți bani pentru combustibil, după ce a tergiversat procedura de achiziție. Mai exact, până responsabilii s-au gândit, prețul la carburanți a crescut considerabil.

Potrivit site-ului mTender.gov.md, responsabilii de la Președinție, în data de 10 februarie 2021, au anunțat o licitație pentru procurarea carburanților. Valoarea contractului fiind de 91 666 lei, în total instituția urma să procure 6130 de litri de Benzină Premium 95 și 350 de litri de motorină. La prima licitație s-au înregistrat două companii: Lukoil-Moldova, care a venit cu o ofertă de 77 350 lei și Datario SRL cu 83 648 lei.

Din motive necunoscute, Președinția a anulat licitația și a reluat-o pe 19 februarie, cerințele fiind aceleași. La cea de-a doua licitație s-au înregistrat deja 3 companii: Lukoil-Moldova, Datario SRL și Rompetrol Moldova. Chiar dacă și de această dată Lukoil a venit cu cea mai mică ofertă, suma este mai mare decât la prima licitație – 82 133 lei. Datorio SRL a propus 83 079 lei, iar Rompetrol – 90 457 lei.

Câștigătorul licitației a devenit Lukoil Moldova, Datoria a fost refuzată, iar Rompetrol, cu cea mai scumpă ofertă, se află în așteptare, ceea ce înseamnă că Președinția ar putea semna un contract de achiziție și cu această companie.

In this article