George Simion indigndat după declarația Maiei Sandu: ”Am văzut reacția lașă!”

Deputatul român George Simion, blocat de ieri la frontiera moldo-română, spune că așteaptă de 24 de ore să-i fie ridicată interdicția aplicată de către autoritățile moldovenești, dar până...

Deputatul român George Simion, blocat de ieri la frontiera moldo-română, spune că așteaptă de 24 de ore să-i fie ridicată interdicția aplicată de către autoritățile moldovenești, dar până acum a văzut doar reacții lașe din partea autorităților din România și Republica Moldova.

Declarația a fost făcută după ce președintele Maia Sandu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația.

”Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, a mai transmis Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

”Am văzut cât de lași sunt, de la Iohannis până la Maia Sandu. Nu pot intra dincolo, nu pot merge peste Prut și sunt trist, cu atât mai mult cu cât în aceste momente intră în pământ și merge la Domnul cel care a fost Nicolae Dabija, academicianul, marele român, poetul, publicistul Nicolae Dabija. Nu sunt lăsat să merg la unul dintre marile valori ale României, la înmormântarea lui Nicolae Dabija”, a declarat Simion, deputat român.

Oficialul român a spus că a contactat mai multe instituții de stat, dar nu este lăsat să treacă Prutul nici ca demnitar român, iar colegii săi așteaptă un răspuns oficial de la Maia Sandu și de la MAI-ul de la Chișinău.

”Noi suntem problema adevărate, noi unioniștii, noi patrioții de pe ambele maluri ale Prutului, nu cei care conduc, din păcate, prost destinele acestei națiuni împărțite în două. Nu am venit să fac scandal, nu am venit să fac provocări”, a mai declarat George Simion.

In this article