Președintele: Va fi instituit un mecanism strict de selectare a beneficiarilor de ajutor social

Criteriile de eligibilitate pentru obținerea ajutorului social vor fi simplificate. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului a declarat că schimbarea...

Criteriile de eligibilitate pentru obținerea ajutorului social vor fi simplificate. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de președintele țării, Igor Dodon.

Șeful statului a declarat că schimbarea se face la solicitarea cetățenilor. Pentru a primi ajutorul social, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Printre acestea: să nu aibă în casă un șir de aparate electrocasnice.

„Am hotărât să revedem aceste criterii. Din lista au fost scoase antena parabolică, cuptorul cu microunde și altele”, a declarat Dodon.

Președintele a mai anunțat că va fi instituit și un mecanism strict de selectare a beneficiarilor de ajutor social, astfel ca în această listă să nu nimerească persoane apte de muncă, dar care refuză să muncească. Ori acești beneficiari sa presteze muncă în folosul comunității, a precizat Igor Dodon.

In this article


Join the Conversation