Președintele țării salută inițiativa PSRM de reducere a salariilor deputaților

Președintele țării, Igor Dodon, a salutat inițiativa PSRM de anulare a creșterii salariilor deputaților. Potrivit șefului statului, prioritar pentru actuala guvernare trebuie să rămână majorarea salariilor celor cu...

Președintele țării, Igor Dodon, a salutat inițiativa PSRM de anulare a creșterii salariilor deputaților. Potrivit șefului statului, prioritar pentru actuala guvernare trebuie să rămână majorarea salariilor celor cu venituri mici, a pensiilor, trebuie făcute drumuri și finanțate alte proiecte ce țin de asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni.

Igor Dodon susține că prin această inițiativă socialiștii au demonstrat care este diferența dintre vorbe și fapte, „în timp ce deputații PAS s-au limitat din nou la show pe Facebook, fără să depună o inițiativă, sperând că o să rămână cu salariile majorate, dar și cu beneficiile unui PR populist. Au rămas fără ambele”.

Deputații socialiști au anunțat că vor înregistra în Legislativ un proiect de lege prin care se propune revenirea la salariile deputaților de până la 1 ianuarie 2020. Din acest an, s-au majorat salariile mai multor bugetari, inclusiv a deputaților. Amendamentul la legea bugetului de stat, care a permis majorarea salariilor deputaților, a fost introdus în luna decembrie a anului trecut de democratul, Vladimir Cebotari.

In this article


Join the Conversation