Încă un pas pentru dezvoltarea businessului în capitală. Ion Ceban: „Am propus să fie instituită Fundația de dezvoltare a Chișinăului”

La Primăria Chișinău urmează să fie instituită Fundația de dezvoltare a Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei întrevederi cu  reprezentanții...

La Primăria Chișinău urmează să fie instituită Fundația de dezvoltare a Chișinăului. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma unei întrevederi cu  reprezentanții Asociației Businessului European.

Ceban a punctat că obiectivele de bază sunt dezvoltarea infrastructurii, transparentizarea activității Primăriei Chișinău, astfel, să municipalitatea să fie transformată într-o fabrică mare de servicii calitative.

„Mesajul meu anterior, dar și astăzi, a fost clar: deschidere totală pentru business și încurajarea acestuia pentru investiții în Chișinău, dar în limita legii.

Repet, Chișinăul are potențial economic, nevalorificat pe deplin până acum, iată de ce încurajez investitorii, toți cei doritori de a se implica în tot ce ține de dezvoltarea economiei pe teritoriul municipiului”, a declarat Ion Ceban.

Ceban a subliniat că a văzut o deschidere din partea participanților și dorința de a se implica în diverse proiecte, iar responsabilii de la primărie sunt gata să îi susțină. „Și la aceasta întâlnire am auzit că este pentru prima data când administrația capitalei are viziuni clar definite și vine cu propuneri, dar și susținere. Nu este o noutate, toți asta spun și declar cu toată certitudinea că doar împreuna cu toții vom putea schimba lucrurile în municipiul Chișinău”.

Într-un final reprezentanții EBA au propus să fie creat un consiliu economic pe lângă primărie. Însă, primarul general le-a comunicat că are un plan de a crea Fundația de dezvoltare a Chișinăului, care să fie creată și să fie condusă de oamenii de afaceri.

In this article


Join the Conversation