Președintele țării a adus un omagiu victimelor Holocaustului

Președintele țării, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu au adus un omagiu victimelor Holocaustului. La Memorialul victimelor fascismului din Chișinău s-au recules sute de...

Președintele țării, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu au adus un omagiu victimelor Holocaustului. La Memorialul victimelor fascismului din Chișinău s-au recules sute de oameni, politicieni și diplomați, transmite Breaking News.

Președintele, Igor Dodon, a declarat că astăzi trebuie să ne opunem încercărilor de promovare a unor interpretări noi ale istoriei celui de-al Doilea Război Mondial și, în special, de eroizare a criminalilor de război. Potrivit șefului statului, această problemă este una sensibilă și pentru Republica Moldova unde, în timpul războiului, au fost exterminați circa 300 mii de evrei.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că datoria generației de astăzi, a autorităților, a societății civile, a fiecărui cetățean în parte este să acționeze împotriva oricăror forme a intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei.

Potrivit premierului Ion Chicu, acum ca niciodată este nevoie să se insiste pe solidaritatea și spiritul civic ca fundamente principale, care vor descuraja și vor elimina discursurile bazate pe ură.

Ziua de 27 ianuarie reprezintă ziua eliberării de către trupele sovietice, în anul 1945, a prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului. Potrivit unei decizii a Parlamentului, în Republica Moldova această zi este marcată oficial din anul 2016.

In this article


Join the Conversation