Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu: Îndemn președinții de raion să boicotăm ședința de miercuri cu Dorin Recean și să semnăm o declarație de condamnare a actelor abuzive în raport cu Găgăuzia

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, îi îndeamnă pe președinții de raion și pe toți cei care sunt invitați să boicoteze ședința de miercuri, 17 mai, planificată la Guvern...

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, îi îndeamnă pe președinții de raion și pe toți cei care sunt invitați să boicoteze ședința de miercuri, 17 mai, planificată la Guvern de către premierul Dorin Recean. Evenimentul este programat la ora 16:00.

Într-o intervenție live pe Facebook, Dinu Țurcanu a anunțat că premierul vrea să-i convoace pe președinții de raion, primarii municipiilor Chișinău și Bălți și bașcanul Găgăuziei pentru a discuta „subiecte de actualitate și de importanță majoră”.

„Facem apel la calm, facem apel la înțelepciune și fac apel către toți președinții de raion să semnăm o declarație de condamnare a actelor abuzive, care vin din partea guvernării în raport cu autoritățile regionale, cu autoritățile locale. Sesizez pe această cale toți reprezentanții misiunilor diplomatice, să nu vină doar în ziua alegerilor, dar să vină și în aceste momente complicate pentru istoria politică a Republicii Moldova și să condamne aceste ilegalități, la care sunt supuse astăzi Republica Moldova și autonomia găgăuză. Treziți-vă, dragi parteneri ai Republicii Moldova, măcar în ultimul ceas”, a subliniat Dinu Țurcanu.

El și-a exprimat încrederea că, până la urmă, democrația va triumfa în Republica Moldova.

In this article