Ungaria confirmă că a blocat alocarea a 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Ungaria nu a aprobat alocarea unei noi tranșe de asistență militară pentru Ucraina din Fondul European pentru Pace (EPF), a confirmat serviciul de presă al guvernului ungar într-un...

Ungaria nu a aprobat alocarea unei noi tranșe de asistență militară pentru Ucraina din Fondul European pentru Pace (EPF), a confirmat serviciul de presă al guvernului ungar într-un e-mail trimis agenției Reuters, scrie BBC.

„Ungaria nu este de acord ca Uniunea Europeană, alături de alte instrumente existente, să folosească Fondul european pentru pace exclusiv pentru a sprijini Ucraina, deoarece acest lucru nu permite alocarea de fonduri suficiente pentru a promova interesele UE în alte domenii”, a declarat serviciul de presă.

Cu o zi în urmă, agenția italiană de presă ANSA, citând o sursă, a anunțat că Ungaria a blocat în mod neașteptat alocarea celei de-a opta tranșe de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro. Ajutorul urma să fie alocat lunea următoare.

Budapesta, după cum a relatat agenția, a cerut garanții că banii din FPE nu vor fi cheltuiți exclusiv pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina.

Fondul european pentru pace a fost înființat în 2021 și este finanțat din contribuțiile țărilor UE.

In this article