Reghina Apostolova a părăsit Grupul de lucru al Parlamentului pentru asigurarea funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia

Atacul de astăzi cu mascați asupra Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei a determinat-o pe deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, să iasă din grupul de cooperare între Parlamentului Republicii Moldova...

Atacul de astăzi cu mascați asupra Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei a determinat-o pe deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, să iasă din grupul de cooperare între Parlamentului Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei, creat pentru asigurarea funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia. Ea a explicat că guvernarea Maiei Sandu a demonstrat astăzi că nu îi respectă pe locuitorii autonomiei și nici legislația.

„În semn de protest față de atacul anticonstituțional la adresa dreptului universal la libera alegere și abuzul regimului Sandu-PAS în raport cu poporul Găgăuziei, în calitate de deputat anunț că părăsesc grupul de cooperare între Parlamentului Republicii Moldova și Adunarea Populară a Găgăuziei pentru asigurarea funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia. Acțiunile ilegale ale regimului fascist de la Chișinău, care calcă în picioarele alegerea poporului Găgăuziei, fac inutilă prezența mea în acest grup de lucru. Maia Sandu, Dorin Recean, Igor Grosu au depășit orice linie roșie și sunt gata să provoace un conflict deschis în sudul Republicii Moldova, doar pentru a-și satisface poftele politice personale”, a subliniat Reghina Apostolova.

De asemenea, în calitate de deputat, ea s-a adresat către toți parlamentarii de la Chișinău, toate partidele responsabile, să ia atitudine și să condamne acțiunile tiranice ale regimului.

„Astăzi, vor să împiedice alegerea cetățenilor din Găgăuzia, iar dacă asta li se va permite, pe viitor vor anula orice rezultat al alegerilor, dacă acesta nu va fi pe placul lor. E o pretinsă democrație, impusă cu arma, fapt ce contravine tuturor normelor statului de drept”, a concluzionat Reghina Apostolova.

In this article