Președintele Comisiei de la Veneția vine la Chișinău

Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio, va efectua, pe 19 și 20 decembrie, o vizită în Republica Moldova. Din delegație mai...

Președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio, va efectua, pe 19 și 20 decembrie, o vizită în Republica Moldova. Din delegație mai face parte Simona Granata-Menghini, Secretarul adjunct al Comisiei.

Gianni Buquicchio se va întâlni cu Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, iar ulterior – cu președintele și membrii Comisiei juridice, pentru numiri și imunități. De asemenea, delegația Comisiei de la Veneția va avea întrevederi cu judecători și reprezentanți ai societății civile.

În cea de-a doua zi a vizitei, Președintele și Secretarul adjunct al Comisiei de la Veneția se vor întâlni cu premierul Ion Chicu și ministrul justiției, Fadei Nagacevschi.

Gianni Buquicchio și Simona Granata-Menghini vor mai avea întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii și cu judecătorii Curții Supreme de Justiție.

În finalul vizitei, Președintele Comisiei de la Veneția va susține o conferință de presă de totalizare.

In this article


Join the Conversation