Premierul Chicu: Guvernul va susține proiectele de dezvoltare instituțională a UTM

Guvernul va susține proiectele de dezvoltare instituțională a UTM și va majora investițiile în educație, pentru a crește calitatea procesului educațional. Prim-ministrul Ion Chicu a făcut această...

Guvernul va susține proiectele de dezvoltare instituțională a UTM și va majora investițiile în educație, pentru a crește calitatea procesului educațional. Prim-ministrul Ion Chicu a făcut această declaraţie în cadrul unei vizite la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde s-a întâlnit cu studenții și profesorii instituției, transmite breakingnews.md

Ion Chicu a vorbit despre programul investițional al Guvernului pentru 2020 – 2023 și a precizat că necesitatea de competențe inginerești va crește esențial.

„Sunt ferm convins că învățământul tehnic și șansele de restabilire a economiei țării se află într-o strânsă legătură. Pentru ca Republica Moldova să avanseze, trebuie să muncim împreună, deoarece voi sunteți viitorul”, a spus Prim-ministrul.

De asemenea, şeful Guvernului s-a arătat convins că industrializarea economiei naționale este soluția opririi exodului și creșterii durabile economice, menționând că prin industrializarea economiei naționale, Moldova va fi inclusă în lanțurile economice regionale și globale.

In this article

Join the Conversation