Președinta Maia Sandu i-a înmânat distincția „Ordinul de Onoare” directorului Misiunii USAID, Scott Hocklander, la sfârșitul mandatului acestuia

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu directorul Misiunii Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova. Cu prilejul încheierii mandatului domnului Hocklander, șefa...

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu directorul Misiunii Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova. Cu prilejul încheierii mandatului domnului Hocklander, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru asistența USAID oferită țării noastre în gestionarea crizelor energetice, refugiaților și celei economice.

Președinta a mulțumit pentru ajutorul suplimentar anunțat recent de guvernul american, în valoare de 300 de milioane de dolari, pentru susținerea procesului de consolidare a rezilienței economice și a independenței energetice a  țării noastre.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuția personală adusă la consolidarea relațiilor de prietenie și bună colaborare moldo-americane, prin decret al Președintei Republicii Moldova, E.S. Scott Hocklander a fost decorat cu distincția „Ordinul de Onoare”.

In this article