Președinta Maia Sandu a discutat cu Directorul General al Organizației Internaționale a Muncii, Gilbert F. Houngbo

Șefa statului a avut o întrevedere cu Directorul General al Organizației Internaționale a Muncii (ILO), Gilbert F. Houngbo, aflat la Chișinău, cu care a discutat situația de pe...

Șefa statului a avut o întrevedere cu Directorul General al Organizației Internaționale a Muncii (ILO), Gilbert F. Houngbo, aflat la Chișinău, cu care a discutat situația de pe piața muncii din Republica Moldova, inclusiv în contextul războiului din Ucraina și a refugiaților veniți în țara noastră.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru susținerea din partea ILO la reformarea instituțiilor și la îmbunătățirea legislației în domeniul muncii, precum și la extinderea oportunităților de angajare. Totodată, s-a discutat și despre eforturile autorităților de a combate munca nedeclarată, prin lansarea campaniei „Moldova trece pe alb”, dar și aplicarea unor mecanisme concrete de susținere a angajatorilor.

Au fost menționate și procesele de reformare a instituțiilor care reglementează piața muncii – Inspectoratul de Stat al Muncii și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, eforturi care vor spori nivelul de securitate socială, dar și calitatea și diversitatea pieței muncii.

In this article