Pregătiri pentru Bacalaureat 2024: Detalii despre organizare și sesiunea de examene în Chișinău

Important pentru tinerii care vor susține în acest an examenele de bacalaureat. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport anunță despre faptul că, în municipiul Chișinău, sesiunea de BAC...

Important pentru tinerii care vor susține în acest an examenele de bacalaureat. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport anunță despre faptul că, în municipiul Chișinău, sesiunea de BAC va fi organizată în 31 de centre, aprobate în baza deciziei Comisiei Naționale de Examene.

Instituirea Centrelor de bacalaureat și desemnarea președinților și secretarilor acestor centre au fost realizate pe baza propunerilor transmise de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de bacalaureat.

Menționăm că, în sesiunea de examene 2024 s-au înscris 10075 de absolvenți, dintre care: 5575 de elevi – profil real, 3831 – profil umanist, 444 – profil arte și 225 – profil sport.

Examenul național de bacalaureat, sesiunea 2024, se va desfășura în perioada 04 iunie – 21 iunie, conform programului afișat în acest link – https://ance.gov.md/content/informații-utile-pentru-candidații-la-examenul-național-de-bacalaureat . Ce ține de rezultatele din sesiunea de bază, acestea vor fi afișate în centrele de BAC, începând cu 27 iunie.

Primăria Municipiului Chișinău, prin Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic și conștiincios pentru susținerea BAC-ului, ținând cont că, aceste patru examene sunt o nouă poartă către un viitor promițător.

Important. Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, DGETS te invită să urmărești canalul oficial de Telegram al Direcției – https://t.me/dgetschisinau .

In this article