S.A. Apă-Canal Chișinău își asumă finalizarea Proiectului de Îmbunătățire a Infrastructurii de Apă în Moldova Centrală

S.A. „Apă-Canal Chișinău” rămâne antrenată în continuarea și finalizarea Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”. Astfel, miercuri, 17 aprilie, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a semnat ante-contractele cerute de...

S.A. „Apă-Canal Chișinău” rămâne antrenată în continuarea și finalizarea Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”.

Astfel, miercuri, 17 aprilie, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a semnat ante-contractele cerute de finanțator, care constituie precondiția pentru acceptarea demarării lucrărilor de construcție a apeductului magistral de transport al apei potabile pe tronsonul Chișinău-Strășeni-Călărași.

Acestea includ angajamentele Operatorului din Chișinău de a prelua în gestiune viitorul apeduct de transport al apei, transportarea apei potabile prin viitorul apeduct și, respectiv, angajamentul Operatorilor din Strășeni și Călărași de a achiziționa apă potabilă în vederea redistribuirii către consumatorii finali.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, derulat în anul 2019, este finanțat de către Guvernul Germaniei, prin intermediul băncii KfW. S.A. „Apă-Canal Chișinău” a devenit parte a acestui Proiect în anul 2019, după semnarea unui Acord de cooperare cu autoritățile publice centrale și autoritățile publice locale din Strășeni și Călărași, iar Primăria Municipiului Chișinău a devenit parte a Proiectului în anul 2023, după aprobarea participării în Proiect de către Consiliul municipal Chișinău și semnarea unui Acord adițional la Acordul de cooperare de către Primarul General, Ion Ceban.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este important pentru S.A. „Apă-Canal Chişinău” şi se încadrează în politica de regionalizare a serviciilor, acțiune care se află în agenda de activitate a Operatorului din Chișinău. Or, datorită implementării acestuia se contribuie la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ONU globale, cu privire la apa potabilă şi sanitaţie.

In this article