PPDA și PAS merg în paralel la alegerile din Hâncești

Partidul lui Andrei Năstase s-a distanțat și mai mult de Partidul Maiei Sandu. Biroul Politic Național al Platformei „Demnitate și Adevăr” a decis, luni, că formațiunea va înainta...

Partidul lui Andrei Năstase s-a distanțat și mai mult de Partidul Maiei Sandu. Biroul Politic Național al Platformei „Demnitate și Adevăr” a decis, luni, că formațiunea va înainta propriul candidat la funcția de deputat în circumscripția N.38 (Hâncești). Este vorba de Mihai Druță, care, potrivit unui comunicat al PPDA, nu este membru de partid.

Totodată, Partidul lui Andrei Năstase spune că Druță este un candidat ce reprezintă „cel mai larg spectru al societății noastre, inclusiv diaspora”. Ei au făcut apel și către alte partide pro-europene să-l susțină pe Druță.

Un apel similar a fost lansat sâmbătă și de către Partidul Acțiune și Solidaritate, care a propus-o drept candidat pe Olesea Stamate, fosta ministră a Justiției.

Până acum și-a anunțat decizia de a candida pentru fotoliul de deputat prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Vlad Țurcanu. Pe segmentul de dreapta intenționează să propună candidați și Blocul electoral Unirea, precum și Partidul Democrat din Moldova.

In this article


Join the Conversation