Portul Odesa, lovit cu drone de atac de forțele rusești

Drone ruseşti au lovit portul strategic ucrainean Odesa, au anunţat marţi dimineaţă autorităţile locale, adăugând că au fost înregistrate „pagube”. „Inamicul tocmai a lovit Odesa şi districtul Odesa...

Drone ruseşti au lovit portul strategic ucrainean Odesa, au anunţat marţi dimineaţă autorităţile locale, adăugând că au fost înregistrate „pagube”. „Inamicul tocmai a lovit Odesa şi districtul Odesa cu drone de atac”, au precizat autorităţile locale într-un comunicat pe Facebook.

„Există pagube”, au precizat ucrainenii fără a oferi mai multe detalii.

Rusia a trimis 17 drone Shahed, de fabricaţie iraniană, pentru a ataca Ucraina în cursul nopţii, a anunţat marţi dimineaţă comandamentul Forţelor Aeriene ucrainene, iar sistemele sale de apărare aeriană au distrus 14 dintre ele, a relatat Reuters.

„În total, au fost înregistrate până la 17 lansări de atacuri cu UAV (vehicule aeriene fără pilot), probabil din zona coastei estice a Mării Azov”, a precizat comandamentul într-o declaraţie pe Telegram,

Iuriy Kruk, şeful administraţiei militare regionale din Odesa, a declarat că regiunea a fost lovită de un număr de drone.

De cealaltă parte, ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat într-un interviu publicat marţi, că Uniunea Europeană a devenit ostilă şi a „pierdut” Rusia, iar Moscova va trata cu Europa într-un mod dur dacă va fi nevoie.

„Ţările membre ale UE şi liderii UE sunt cei care declară în mod deschis că este necesar să provoace, aşa cum o numesc ei, o înfrângere strategică Rusiei”.

In this article