Un tren de pasageri a deraiat în Olanda: cel puțin un mort și 30 de răniți

Grav accident feroviar în Olanda: un tren cu peste 50 de pasageri a deraiat. Cel puțin un mort și 30 de răniți în urma evenimentului. Un grav accident...

Grav accident feroviar în Olanda: un tren cu peste 50 de pasageri a deraiat. Cel puțin un mort și 30 de răniți în urma evenimentului.

Un grav accident feroviar a avut loc în Olanda, acolo unde un tren de pasageri a deraiat. Cel puțin un mort și 30 de răniți au fost raportați de serviciile de urgență batave.

Un tren cu peste 50 de pasageri la bord a deraiat în Olanda. Cel puțin un mort și 30 de răniți

Din informațiile oferite de presa internațională, accidentul feroviar a avut loc în vestul Olandei. La ora locală 3.25 (4.25 ora României), în localitatea Voorschoten, aflată între Haga și Amsterdam, un tren cu 50 de oameni la bord a deraiat de pe șine.

În urma evenimentului, o persoană a murit și cel puțin 30 de persoane au fost rănite. Conform BBC, mulți pasageri sunt în stare gravă. Dintre cei 30, 19 au ajuns la spitalele din zonă, iar 11 primesc îngrijiri la fața locului.

Au apărut și informații în legătură cu posibila cauză a tragediei. Se pare că trenul de pasageri ar fi deraiat după ce a lovit un utilaj de construcție situat pe calea ferată, conform serviciilor de urgență olandeze. Inițial, au existat informații conform cărora trenul ar fi lovit un marfar.

Imaginile apărute în presa olandeză arată cum vagonul din faţă al trenului a deraiat şi s-a răsturnat pe un câmp în urma accidentului. Un al doilea vagon al garniturii s-a răsturnat pe o parte, iar vagonul din spate a luat foc. Incendiul a fost stins ulterior.

În urmă cu scurt timp, căile ferate olandeze au transmis, într-o postare pe Twitter, că circulația trenurilor dintre Leiden și unele zone din Haga a fost oprită din pricina accidentului feroviar.

La locul accidentului feroviar au fost trimiși oficiali de la Consiliul Olandez pentru Siguranță, un organism care efectuează investigații independente în cazul acestor evenimente grave. Primarul orașului Voorschoten, Nadine Stemerdink, a transmis condoleanțe victimelor acestui ”accident tragic”.

Accidente feroviare și în Elveția

În ultimele săptămâni, astfel de accidente feroviare s-au înmulțit considerabil în Europa. După tragedia de la Galați, acolo unde o femeie de 53 de ani și-a pierdut viața, un grav eveniment a avut loc și în Elveția.

La locul accidentului feroviar au fost trimiși oficiali de la Consiliul Olandez pentru Siguranță, un organism care efectuează investigații independente în cazul acestor evenimente grave. Primarul orașului Voorschoten, Nadine Stemerdink, a transmis condoleanțe victimelor acestui ”accident tragic”.

Pe 31 martie, două accidente feroviare grave au avut loc în statul european. Aici, două trenuri au deraiat în decurs de câteva minute, din cauza vântului. Mai multe persoane au fost rănite. În total, 19 persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă.

In this article