Popescu pleacă la Bruxelles și Stockhom pentru a porni procesul de aderare

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, pleacă azi într-o vizită de lucru de trei zile pentru a porni procesul de aderare a R. Moldova la UE. Acesta se va...

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, pleacă azi într-o vizită de lucru de trei zile pentru a porni procesul de aderare a R. Moldova la UE.

Acesta se va afla în perioada 6-8 iunie la Bruxelles și la Stockhom „în vederea promovării și accelerării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

„Marți, 6 iunie, la Bruxelles, voi avea întrevederi cy Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Gert Jan Koopman, directorul general pentru politică europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea precum și cu alți oficiali europeni.

Miercuri și Joi, 7-8 iunie, la Stockholm, mă voi întâlni cu Tobias Billström, ministrul suedez al afacerilor externe, cu Jessika Roswall, ministra pentru afaceri europene și cu alți oficiali suedezi.

De asemenea, programul de lucru include participarea la conferința anuală a Consiliul European pentru Afaceri Externe”, a anunțat ministrul.

In this article