Polonez, prins în timp ce traversa ilegal frontiera de stat în Moldova

Un cetățean polonez care intenționa să treacă ilegal frontiera în Republica Moldova a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Galaţi și Folteşti....

Un cetățean polonez care intenționa să treacă ilegal frontiera în Republica Moldova a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Galaţi și Folteşti.

Incidentul a avut loc la data de 7 noiembrie, ora 20:30. Oamenii legii au depistat în apropierea frontierei de stat o persoană de sex masculin care nu își justifica prezența în zonă. Bărbatul nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean polonez, în vârstă de 34 de ani. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că intenționa să treacă frontiera de stat a României în Republica Moldova pentru a ajunge în Polonia.

Tot în cadrul verificărilor s-a stabilit ca același cetățean polonez fusese depistat, cu câteva ore mai devreme, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Folteşti, încercând să treacă ilegal frontiera de stat în Republica Moldova, fiind demarate cercetări pentru nerespectarea regimului juridic al frontierei de stat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

In this article