Alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău a fost falsă

După alerta cu bombă de ieri, de la Curtea de Apel Chișinău, astăzi, 10 noiembrie, este anunțată o nouă alertă. De data aceasta este vizată Judecătoria Chișinău, sediul...

După alerta cu bombă de ieri, de la Curtea de Apel Chișinău, astăzi, 10 noiembrie, este anunțată o nouă alertă. De data aceasta este vizată Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Direcția de poliție a capitalei menționează că un bărbat a sunat la numărul de urgență 112 și a declarat că în sediul instanței se află un obiect explozibil. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate.

Forțele de ordine au evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în clădire. Angajații poliției întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

Serviciile specializate nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile. Și aceasta alertă cu bombă a fost falsă.

Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal. Potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.

In this article