Politolog: „ACUM-iștii se simt marginalizați pe subiectul de politică externă pentru că Dodon le-a luat fața”

Intenția actualei guvernări de a modifica legislația audiovizualului astfel încât să reintroducă emisiunile posturilor rusești reprezintă un risc pentru Republica Moldova. Cum, totuși, actuala putere ar trebui să...

Intenția actualei guvernări de a modifica legislația audiovizualului astfel încât să reintroducă emisiunile posturilor rusești reprezintă un risc pentru Republica Moldova. Cum, totuși, actuala putere ar trebui să contribuie la reașezarea în normalitate a mass media, astfel încât acestea să nu mai poată deveni trofee în luptele politice, explică analistul politic Corneliu Ciurea.

„Eu continui să cred că aceste emisiuni prezintă un risc. Un element care face ca acest risc să fie neglijat, ține de faptul că cei care trebuie să fie cei mai atenți la pericolele rusești este guvernarea de dreapta. Ei astazi sunt strânși între perete, marginalizați în posibilitatea lor de a vocifera pe temele de politica externă pentru că le-a luat fața dl Dodon. Este pe de o parte dl Dodon care articulează clar ideea de politică externă, și este dl Popescu care de fiecare dată trebuie să fie foarte atent ce spune pentru că stie că poate fi taxat. Pe când dl Dodon rămâne a fi principala voce pe politică externă”.

Politologul a subliniat că în aceste condiții contextul se schimbă și subiectul prezenței mediatice a Federației Ruse capată alte conotații faborabile ei.

In this article


Join the Conversation