Polițiștii din Sîngerei au identificat și reținut conducătorul automobilului, care a tamponat mortal un pieton, părăsind locul accidentului

În rezultatul măsurilor de investigații,  oamenii legii au stabilit că, automobilul de marca Volkswagen Touareg, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani din Ocnița, în...

În rezultatul măsurilor de investigații,  oamenii legii au stabilit că, automobilul de marca Volkswagen Touareg, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani din Ocnița, în timp ce se deplasa pe traseul R-6 a tamponat un pieton pe carosabil. În rezultatul impactului acesta a decedat, conducătorul părăsind locul accidentului.

Amintim că, la 24 ianuarie curent, în jurul orei 03.00 poliția din Sîngerei a fost sesizată de o femeie, care a comunicat că, pe traseul R-6, direcția de deplasare din Bălți spre Chișinău se află o persoană decedată pe carosabil, posibil în urma unui accident rutier.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că victima este un bărbat de 33 de ani din Bălți. În rezultatul examinării, acesta avea leziuni caracteristice tamponării de automobil.

Totodată, pe carosabil au fost depistate cioburi și piese componente ale mijlocului de transport implicat în accident.

Imediat, polițiștii au pregătit un plan de acțiuni în vederea identificării mașinii implicate în accident, dar și a conducătorului auto. Astfel, la 27 ianuarie curent, acesta a fost localizat și ulterior reținut pentru 72 de ore.

 Pe caz a fost pornită o cauză penală, în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Conform legii penale, persoana vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulației, care a cauzat decesul unei persoane și părăsirea locului accidentului rutier riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

In this article