Captură uriașă de droguri în Spania: 4,5 tone de cocaină au fost confiscate în largul Insulelor Canare

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă confiscarea a 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare la bordul unui cargo togolez, care venea din America Latină. “Orirln V”, care...

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă confiscarea a 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare la bordul unui cargo togolez, care venea din America Latină.

“Orirln V”, care transporta vite din America Latină spre ţări din Orientul Mijlociu, era supravegheat îndeaproape de peste doi ani: el fusese deja controlat şi percheziţionat, dar niciun drog nu putuse fi descoperit la bordul său, în pofida unor “indicii suficiente”, a explicat poliţia.

Un dispozitiv “aeronanaval” a permis în cele din urmă marţi, 24 ianuarie, să fie capturată cocaina, disimulată într-un siloz destinat să servească pentru alimentarea animalelor.

Operaţiunea, care a mobilizat între altele Agenţia antidrog americană DEA, Centrul operaţional internaţional de analiză a informaţiilor maritime pentru stupefiante (MAOC-N), autorităţile togoleze şi poliţia spaniolă, a permis arestarea celor 28 de membri ai echipajului, de nouă naţionalităţi diferite, scrie Agerpres.

Cargoul “Orirln V”, care arbora pavilion togolez, avea aceleaşi dimensiuni ca un alt cargo togolez interceptat la jumătatea lunii ianuarie în aceeaşi zonă, la 62 de mile sud-est de Canare, “Blume”, pe care fusese descoperită o cantitate similară de cocaină.

În total, nouă tone de droguri au fost confiscate în luna ianuarie, şi-a exprimat poliţia satisfacţia în comunicatul emis cu acest prilej.

Legăturile strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, fac din ea una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

In this article