„Politica” de la Tv8: „Dodon nu l-a chemat pe Șor la consultări deoarece i-ar fi teamă de geanta de culoare neagră?”

Președintele R. Moldova Igor Dodon nu i-a invitat la consultările de marți și pe reprezentanții fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, deoarece i-ar fi teamă de geanta de culoare...

Președintele R. Moldova Igor Dodon nu i-a invitat la consultările de marți și pe reprezentanții fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, deoarece i-ar fi teamă de geanta de culoare neagră, care i-a fost arătată în campania electorală de către liderul formațiunii, Ilan Șor. Aceasta a fost una din ipotezele discutate ieri-seară, la emisiunea „Politica” de la Tv8, transmite Breaking News cu referire la ziarulnational.md.

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari și-a întrebat invitații de ce fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a fost invitată de Igor Dodon la consultări. „De ce, totuși, măcar formal, președintele Igor Dodon nu a invitat la consultări și fracțiunea Partidului „ȘOR”? Pentru că, totuși, e o fracțiune care a fost formată legal în Parlament”, s-a arătat nedumerită Morari.

Părerile au fost împărțite. Fostul vicepreședinte al PLDM, Ion Terguță, a spus că din momentul în care Partidul „ȘOR” a acces în Parlament, fracțiunea respectivă trebuia chemată la consultări. O altă părere a fost că cele 7 mandate deținute de Partidul „ȘOR” în Parlament nu influențează sub nicio formă formarea viitoarea majoritate parlamentară.

Totuși, Natalia Morari s-a întrebat dacă nu cumva motivul real este geanta neagră pe care Ilan Șor a arătat-o lui Igor Dodon într-o conferință de presă. „Se temea președintele Igor Dodon că va veni cu geanta neagră la întâlnire?”, a întrebat aceasta.

Amintim că Ilan Șor le-a arătat jurnaliștilor o geantă neagră mare, în cadrul unei conferințe de presă organizate în campania electorală. Acesta spunea că în geanta respectivă a fost „o cantitate mare de ceva”, iar Igor Dodon ar fi intrat în posesia conținutului. Șor a sugerat că ar fi fost vorba de o sumă mare de bani. Șor i-a făcut astfel din deget președintelui Dodon, după ce acesta i-ar fi amenințat familia, soția și copilul cu probleme serioase în Rusia.

 

In this article


Join the Conversation