Poliţia capitalei a reţinut un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi din automobile

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica de comun cu angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău,    au reținut în flagrant un...

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica de comun cu angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău,    au reținut în flagrant un  bărbat de 30 de ani în timp ce a pătruns într-un automobil de unde a încercat să sustragă bunuri materiale. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.   

În cadrul măsurilor de speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că suspectul, pe parcursul lunii februarie și până în prezent, ar fi  comis cel puțin 10 furturi din automobile pe teritoriul sectorului Botanica.

Acesta pătrundea în unitățile de transport prin deteriorarea geamului de unde sustrăgea bunurile materiale lăsate de către proprietari cum ar fi: laptopuri, registratoare, telefoane mobile, mijloace bănești.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 56 mii  lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt.

Pentru faptele comise el riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția vine repetat cu recomandări pentru proprietarii unităților de transport:

Montaţi automobilul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori;

– parcaţi automobilul pe timpul nopţii numai în locurile iluminate şi vizibile;

– verificaţi înainte de a pleca, dacă sistemul de închidere al portbagajului este asigurat corespunzător;

– încuiați autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;

– nu lăsaţi genţi, borsete, notebook-uri, accesorii ale aparatajului radio sau video, telefoane mobile, în automobil – puteţi rămâne fără ele.

NU UITAŢI! Hoţii vor profita de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Protejaţi-vă bunurile şi atunci veţi fi scutiţi de neplăceri.

In this article