Peste 4000 de locuri de cazare au fost depista de Primăria Chișinău, pentru migranții din Ucraina

Peste 4000 de locuri de cazare au fost depista de Primăria Chișinău, pentru migranții din Ucraina. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru a fost posibil după o...

Peste 4000 de locuri de cazare au fost depista de Primăria Chișinău, pentru migranții din Ucraina. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru a fost posibil după o mobilizare a tuturor serviciilor din capitală, dar și a agenților economici.

„ Am vorbit și cu partenerii din România. Ei ne oferă diferite servicii, produse, etc. Stațiile PECO motorină. Am identificat la Edilitate 300 de locuri, la RTEC – 110 locuri, la Piața Cărbunarilor 80 de locuri. Nu avem timp astăzi să împărțim nu știu ce. Am făcut unii că facem politică, nu, nu facem politică. Veniți la Moldexpo și o să vedeți. Doar astăzi aici, la Moldexpo sunt 1200 de persoane”, a punctat Ceban într-o conferință de presă.

Primarul se plânge de lipsa de acțiune din partea Guvernării și că toate lucrurile au fost puse pe spatele primăriei.

„În aceste 8 luni de zile, am avut și criză pandemică, și criză energetică, acum avem criză migrațională, nu am văzut niciun ministru să vină la Moldexpo. Cred că ar trebui să fie această comunicare. Ne place sau nu ne place, așa trebuie să fie.

Colaborăm cu poliția din Chișinău, cu MAI, cu IGSU, cu Cancelaria de Stat. Trebuie să fie o echipă, dar nu câte o persoană responsabilă. Avem o comunicare cu ambasadele, cu primarii din RM, cu care am găsit locuri de cazare în afara Chișinăului. Vreau să mulțumesc și constructorii au oferit sute de locuri, care se amenajează acum. Numărul persoanelor care trec frontiera e în continuă creștere. Terminați concertele și treceți la lucru”, a conchis Ceban.

De precizat că 6000 mii de oameni care au trecut prin Moldexpo în ultimele 3 zile, iar ieri a fost presiunea din cele mai mari.

In this article