SONDAJ// În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul „ȘOR” ar acumula 21 de mandate în Parlament

Continuă trendul descendent al partidului de guvernare, PAS, în timp ce Partidul Șor și PSRM adună tot mai mulți simpatizanți, arată datele celui mai recent sondaj iData, publicat...

Continuă trendul descendent al partidului de guvernare, PAS, în timp ce Partidul Șor și PSRM adună tot mai mulți simpatizanți, arată datele celui mai recent sondaj iData, publicat astăzi. Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul „ȘOR” ar acumula 21 de mandate în Parlament, cu două mai multe decât la sondajul de acum o lună, iar PAS s-ar alege cu 37 de mandate de deputat, cu șase mai puține decât la sondajul precedent. În același timp, PSRM, împreună cu PSRM, ar acumula 43 de mandate de deputat, în creștere cu 10 mandate.

Potrivit datelor sondajului, Blocul socialiștilor și comuniștilor ar acumula împreună 23,7 la sută din voturile alegătorilor, PAS ar obține 20,2 la sută, iar Partidul „ȘOR” 11,7 procente.

La capitolul încrederii din partea populației, cei mai influenți politicieni rămân Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor. Șeful statului se bucură de încrederea a peste 20 la sută din populație, Igor Dodon acumulează 17 la sută, iar Ilan Șor aproape 10 procente. Premierul Natalia Gavriliță și președintele Parlamentului Igor Grosu sunt abia pe locurile 6 și, respectiv, 7.

Sondajul a fost realizat în luna februarie, pe un eșantion de 1007 de respondenți.

In this article