Peste 10 mii de persoane protestează la Curtea de Apel Chișinău, împotriva excluderii candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești

Peste 10 mii de persoane participă la o amplă acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde un complet de magistrați examinează cererea Comisiei Electorale Centrale de...

Peste 10 mii de persoane participă la o amplă acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde un complet de magistrați examinează cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR”, fiind invocate pretinse încălcări ale legislației electorale.

Miile de cetățeni scandează „Vrem justiție corectă!”, „Jos mâinile de pe Balinschi”, „Victorie!”, „Justiția e cu noi” ș.a. Protestatarii cer ca Vitalie Balinschi să fie lăsat în cursa electorală, cerând instanței să adopte o decizie corectă.

Avocatul Vadim Banaru, reprezentantul Partidului ȘOR la CEC a declarat în fața mulțimii că cererea CEC este ilegală și una eminamente politică. Banaru a mai spus că CEC a dat dovadă de părtinire, iar unii membri ai acestei instituții se află în relații apropiate cu guvernarea socialistă.

Candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a declarat în fața protestatarilor a declarat că cererea CEC reprezintă un abuz din partea guvernării dodoniste.

Guvernarea a scuipat în ochii a peste cei 10 mii de oameni din circumscripția nr.38 Hânceștu, iar regimul a pus aici în funcțiune toată mașinăria statului, încercând să fraudeze alegerile din circumscripția 38, a declarat Balinschi, arătându-se sigur că instanța de judecată nu va da curs cererii CEC.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie contradictorie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând pretinse încălcări ale legislației electorale. Partidul „ȘOR” a calificat decizia CEC ca fiind una ilegală, abuzivă și politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.

  
  
  
  
 
In this article