În capitală a început Campania ,,Curăţenia generală de primăvară”

În capitală a început Campania ,,Curăţenia generală de primăvară”. Zilnic, în salubrizarea oraşului sunt antrenaţi cca 300 de muncitori, dar şi agenţi economici. Despre acest lucru a anunţat...

În capitală a început Campania ,,Curăţenia generală de primăvară”. Zilnic, în salubrizarea oraşului sunt antrenaţi cca 300 de muncitori, dar şi agenţi economici. Despre acest lucru a anunţat în şedinţa operativă a serviciilor municipale, consilierul primarului general responsabil de problemele locativ comunale, Tudor Gîrbu, transmite Breaking News.

Potrivit şefului Direcţiei locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, pe parcursul săptămânii trecute, de pe străzile capitalei au fost evacuate 105 rute de gunoi.

La rândul său, primarul general, Ion Ceban, s-a arătat nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni ai capitalei care aruncă în continuare gunoiul în spaţiile publice, în timp ce serviciile municipale depun efort maxim pentru a salubriza zilnic oraşul.

,,Din oraş au fost evacuate tone de gunoi, capitala arată altfel, totuşi, din cauza unor persoane iresponsabile, gunoiul se întoarce acolo de unde a fost măturat. Rog să fie urgentat procesul de elaborare a regulamentului care presupune sancţionarea celor care aruncă gunoi la nimereală. Persoanele fizice sau agenţii economici care nu au şapte ani de casă, vor plăti amenţi. Poate după ce vor plăti câte 5 sau 9 mii de lei, vor arunca gunoiul în locurile special amenajate pentru acest lucru”, a menţionat edilul capitalei.

În context, şeful DGLCA, Ion Burdiumov, a comunicat că Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, a fost plasat pe site-ul primăriei Chişinău, iar în această săptămână urmează să fie organizate consultări publice pe marginea proiectului de decizie.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor monitorizarea în continuare a lucrărilor de salubrizare în capitală.

 

 

 

 

In this article