Soluțiile Maiei Sandu împotriva coronavirus: diaspora să se spele pe mâini și să vină acasă

La patru zile de la înregistrarea primului caz de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, liderul PAS, Maia Sandu, a organizat o conferință de presă în care a îndemnat...

La patru zile de la înregistrarea primului caz de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, liderul PAS, Maia Sandu, a organizat o conferință de presă în care a îndemnat moldovenii să se spele pe mâini și să întreprindă măsuri de prevenire a virusului, transmite Breaking News.

În cadrul conferinței, Sandu și deputatul PAS, Galina Sajin, i-au îndemnat pe moldovenii, care se află în Italia, una din cele mai afectate țări de COVID-19, să revină acasă.

„E un drept al lor să revină la casa lor. Din teama ca să nu fie deportați, acești oameni nu se adresează la autoritățile din țările de reședință. Mă adresez conaționalilor mei, mergeți la instituțiile medicale din Italia. Nu vă fie frică de consecințe, că va trebui să plătiți. Sistemul sanitar din Italia este gratuit pentru îngrijiri de urgență”, a spus Galina Sajin.

Amintim că potrivit OMS, cetățenii care se află într-un stat afectat de COVID-19 sunt îndemnați să nu părăsească țara, pentru a evita răspândirea.

Mai mult, autoritățile din România au anulat toate zborurile din și spre România, iar Guvernul de la Chișinău a restricționat aceste călătorii pentru cetățenii străini, care tranzitează țara noastră.

In this article