Persoane publice din Primăria Chișinău vor fi cercetate de procurori

Persoane publice din cadrul Primăriei municipiului Chișinău vor fi cercetate de procurori în vederea posibilei implicării în scheme ilicite de cumpărare a 31 de autobuze ISUZU. Procuratura Generală...

Persoane publice din cadrul Primăriei municipiului Chișinău vor fi cercetate de procurori în vederea posibilei implicării în scheme ilicite de cumpărare a 31 de autobuze ISUZU. Procuratura Generală anunță că a făcut astăzi mai multe percheziții în dosarul de cumpărare a autobuzelor de către Parcul Urban de Autobuze.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat documente privind procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației. Totodată, au fost identificate bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite.

În acest caz, a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unități de transport au ajuns la Chișinău în luna februarie a anului curent. În spațiul public au apărut discuții despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele și le vinde municipiului Chișinău, diferența de bani punând-o în buzunar.

In this article


Join the Conversation